Schilder vacatures

Schilderbranche

Lees hier het laatste nieuws uit de schilderbranche, diverse tips en ontwikkelingen binnen het schildersvak!

Nieuws

Hoge grondstofkosten en dure verfprijzen

De aankomende maanden zullen de prijzen voor verf aanzienlijk stijgen, wat de kosten van schilderwerkzaamheden verhoogt. Deze prijsstijging komt vooral door de grondstofkosten waarmee verffabrikanten, zoals AkzoNobel, momenteel mee te kampen hebben. Deze trend wordt verwacht aan te houden tot medio 2022 en treft ook bekende verfmerken, zoals Sigma en Histor.
Nieuws

Grondstoffen tekort voor verfcoatings

De verfindustrie merkt een sterke stijging in de kosten van verf. Dit heeft meerdere oorzaken, zo kan de productie amper aan de vraag om verf voldoen, de grondstofprijzen worden steeds hoger daarnaast is het lastig om de verf Europa binnen te krijgen. De Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten (VVVF) heeft het over een situatie die snel moet worden opgelost.
Nieuws

Geblesseerde schilder wordt bespioneerd

Schilders ervaren vaak fysieke belasting en lopen het risico op ongelukken en blessures. Het komt regelmatig voor dat een schilder een blessure krijgt aan zijn schouder of rug. Dit gebeurde ook bij een schilder uit het zuiden van Nederland, waardoor hij niet meer kon werken. Dit heeft ervoor gezorgd dat het schildersbedrijf een recherchebureau heeft ingeschakeld meldde RTL Nieuws.
Nieuws

Gebruik Virtual Reality voor hoogwerkers

Als innovatieve oplossing voor het leren werken met hoogwerkers heeft Riwal, specialist op het gebied van hoogwerkers, een Virtual Reality-simulator ingezet om de veiligheid en de efficiëntie te verbeteren en de training gemakkelijker te maken. Door deze simulator te gebruiken kan er getraind worden in een controleerbare omgeving waardoor tijd en geld bespaard worden.
Nieuws

Subsidie STAP-budgetregeling

Via de STAP-subsidieregeling kunnen werkenden en werkzoekenden jaarlijks gebruik maken van €1000 voor scholing en ontwikkeling. De subsidie, die in 2022 werd geïntroduceerd, is erg populair, ook onder schilders. Vorig jaar maakten meer dan 200.000 mensen gebruik van de subsidie. Ben jij benieuwd wat de STAP-subsidie is en wat dit voor jou kan betekenen? lees het in dit artikel!
Nieuws

Nieuwe werende beschermlaag op de markt

Doordat er tijdens het coronavirus een stijgende lijn zat in hygiëne producten werd dit door vertaald naar bedrijven en kwam er meer vraag naar hygiënische producten, zo ook in de schildersbranche. Daarom gaat AkzoNobel nog sneller hun nieuwe Interpon-poedercoatings op de markt brengen, deze werkt namelijk antibacterieel.
Nieuws

Nieuw online platform voor elke branche

De online wereld groeit snel en verandert onze leerwijze, inclusief het schoolsysteem. Voor BBL-schildersopleidingen zijn nu online opties beschikbaar via Leeroverzicht.nl, ondersteund door de overheid en partners. Diverse opleidingen, cursussen, inzichten in financiële regelingen en subsidies zijn beschikbaar, van economische tot vakgerichte trainingen voor schilders en timmerlieden.
Nieuws

Blauwe verf op wegen in Qatar

Om de hitte en uitstoot op de wegen tegen te gaan in de stad Doha, hoofdstad van Qatar, is er een nieuw initiatief georganiseerd door de lokale autoriteiten om een proef te starten met blauw coaten van de wegen. Deze speciale coating zou de vele voordelen hebben waaronder het verlagen van de temperatuur van de wegen en andere voordelen voor het milieu.
Nieuws

Inzicht in gebruik gevaarlijke stoffen

Diverse schildersbedrijven in Nederland hebben onlangs een dringende oproep ontvangen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), met als voornaamste doel om een uitgebreid en gedetailleerd overzicht te creëren van alle gevaarlijke stoffen waarmee zij in aanraking komen, om de veiligheid en gezondheid van werknemers in de sector te waarborgen.
Vorige
1 2