Schilder vacatures

Schilderbranche

Lees hier het laatste nieuws uit de schilderbranche, diverse tips en ontwikkelingen binnen het schildersvak!

Nieuws

Van rivierafval naar verfpigment

In Ohio hebben kunstenaars en wetenschappers een innovatieve methode ontwikkeld om milieuschade tegen te gaan door giftig ijzeroxide-afval uit mijnen te transformeren in verfpigment, een baanbrekende vorm van recycling die bijdraagt aan duurzaamheid en de strijd tegen milieuvervuiling. Ben jij benieuwd naar deze ontwikkeling en wil je meer informatie hierover? lees het in dit artikel!
Nieuws

Subsidie STAP-budgetregeling

Via de STAP-subsidieregeling kunnen werkenden en werkzoekenden jaarlijks gebruik maken van €1000 voor scholing en ontwikkeling. De subsidie, die in 2022 werd geïntroduceerd, is erg populair, ook onder schilders. Vorig jaar maakten meer dan 200.000 mensen gebruik van de subsidie. Ben jij benieuwd wat de STAP-subsidie is en wat dit voor jou kan betekenen? lees het in dit artikel!
Nieuws

Blauwe verf op wegen in Qatar

Om de hitte en uitstoot op de wegen tegen te gaan in de stad Doha, hoofdstad van Qatar, is er een nieuw initiatief georganiseerd door de lokale autoriteiten om een proef te starten met blauw coaten van de wegen. Deze speciale coating zou de vele voordelen hebben waaronder het verlagen van de temperatuur van de wegen en andere voordelen voor het milieu.
Nieuws

Nieuw online platform voor elke branche

De online wereld groeit snel en verandert onze leerwijze, inclusief het schoolsysteem. Voor BBL-schildersopleidingen zijn nu online opties beschikbaar via Leeroverzicht.nl, ondersteund door de overheid en partners. Diverse opleidingen, cursussen, inzichten in financiële regelingen en subsidies zijn beschikbaar, van economische tot vakgerichte trainingen voor schilders en timmerlieden.
Nieuws

Geblesseerde schilder wordt bespioneerd

Schilders ervaren vaak fysieke belasting en lopen het risico op ongelukken en blessures. Het komt regelmatig voor dat een schilder een blessure krijgt aan zijn schouder of rug. Dit gebeurde ook bij een schilder uit het zuiden van Nederland, waardoor hij niet meer kon werken. Dit heeft ervoor gezorgd dat het schildersbedrijf een recherchebureau heeft ingeschakeld meldde RTL Nieuws.
Nieuws

Hoge grondstofkosten en dure verfprijzen

De aankomende maanden zullen de prijzen voor verf aanzienlijk stijgen, wat de kosten van schilderwerkzaamheden verhoogt. Deze prijsstijging komt vooral door de grondstofkosten waarmee verffabrikanten, zoals AkzoNobel, momenteel mee te kampen hebben. Deze trend wordt verwacht aan te houden tot medio 2022 en treft ook bekende verfmerken, zoals Sigma en Histor.
Nieuws

Inzicht in gebruik gevaarlijke stoffen

Diverse schildersbedrijven in Nederland hebben onlangs een dringende oproep ontvangen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), met als voornaamste doel om een uitgebreid en gedetailleerd overzicht te creëren van alle gevaarlijke stoffen waarmee zij in aanraking komen, om de veiligheid en gezondheid van werknemers in de sector te waarborgen.
Nieuws

Onveilige rolsteigers op de werkplaats

De inspectie SZW controleert de veiligheid van werkplaatsen door het hele land. Uit deze inspecties is gebleken dat het gebruik van rolsteigers veel te vaak onveilig gebeurt. Uit de inspectie is gebleken dat op 251 van de 270 gecontroleerde werkplaatsen hier sprake van was. Ongeveer 42% van de werkplaatsen (dat zijn 107 werkplaatsen) werden gebruikt door schilders.
Nieuws

Schilder helpt ouderen hun kinderen te zien

Bram van Pelt, een schilder uit Teteringen (Noord-Brabant) is een ware mensenvriend. Hij kwam met het idee om tijdens de coronacrisis toch een bezoek te kunnen brengen aan ouderen in verpleeghuis Park Zuiderhout. Hierdoor zorgde hij voor onvergetelijke momenten voor ouderen in een tijd waarin eenzaamheid toenam. Lees hier wat Bram van Pelt deed om ouderen te helpen.
Vorige
1 2