Schilder vacatures

Zijn werklieden welkom in huis?

Publicatiedatum 13 september 2023
Wijzigingsdatum 21 november 2023

Je kent het wel, werklieden in jouw huis, niet iets waar je altijd op zit te wachten. Uit onderzoek blijkt dat zes op de tien Nederlanders het vervelend vindt om werklieden alleen te laten bij hen thuis. Achttien procent van de respondenten geeft aan zich te ergeren aan onderhoudsschilders, loodgieters, elektriciens, etc. bij hen in huis. Dit blijkt uit onderzoek van Laminaatenparket.nl

Nederlanders ergeren zich aan werklieden

Door Panelwizard zijn 1.011 Nederlanders boven de achttien jaar ondervraagd en uit onderzoek blijkt dat vooral deze groep het niet zo van werklieden moet hebben, want drie op de tien van hen ergert zich als ze thuis werklieden moeten ontvangen. Dit percentage is niet voor iedereen, naarmate de leeftijdscategorie oploopt daalt het percentage mensen die zich ergert aan werkmannen.

Irritatie vertaalt zich in hun gedrag

Het wantrouwen en de irritatie die zich bij de ondervraagde bevindt is ook te zien in hun gedrag richting de werklieden. Zo blijkt uit onderzoek dat 9% van de ondervraagde de werklieden niet eens eten of drinken aanbiedt. Het zijn vooral jongeren onder de dertig die niet langskomen om een kopje koffie in te schenken of te zetten (12%).

Meer angst dan risico

Floris Jeurissen, de eigenaar en algemeen directeur van Laminaatenparket.nl zegt dat je met vakmensen professionals in je huis haalt die voor jouw onderhoudsproblemen in jouw huis zijn. Jeurissen snapt dat het vreemd kan aanvoelen als er onbekenden in jouw huis rondlopen, maar ze zijn er met de beste bedoelingen om hun werk te doen. Jeurissen vertelt dat er in de tien jaar dat hij eigenaar is amper tot geen wanpraktijken is tegengekomen. De angst is groter dan het reële risico.

Tips om je niet te ergeren aan werkmannen

  • Klaarzetten van koekjes, koffiemachine, frisjes, etc. Zo word je niet gestoord tijdens het werken of thuis zijn
  • Bij langdurige projecten een Dixi inhuren zodat de toiletten niet gebruikt moeten worden
  • Afplakken van de vloer zodat er geen vieze voetafdrukken door het huis zijn.
  • Duidelijke afspraken maken die ervoor zorgen dat je elkaar niet in de wegloopt (met werken)
  • Aanspreken indien nodig

Contact

Ben je bezig met het zoeken naar een (nieuwe) baan als Schilder en heb je op SchilderVacature.nl één of meerdere vacatures gevonden waar je op wilt solliciteren maar nog vragen over hebt, of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier om je vragen te stellen en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier