Hoogwerker certificaat

Als je werkt als schilder moet je vaak complete huizen of panden schilderen. Hiervoor moet je soms dakgoten, raamkozijnen en andere lastig te bereiken plekken schilderen. Om dit te doen kan je gebruik maken van een hoogwerker, hierin sta je veilig terwijl je op hoogte werkt. Met een hoogwerker certificaat kan je bewijzen dat je veilig en goed om kan gaan met een hoogwerker. Een hoogwerker certificaat is niet verplicht volgens de wet maar er wordt wel regelmatig om gevraagd. Dus als je veilig en bewust om wilt kunnen gaan met een hoogwerker is het verstandig om als schilder het hoogwerker certificaat te behalen.

Cursus

Als je ervoor kiest om als schilder je hoogwerker certificaat te behalen zal je hier een cursus voor moeten volgen. Deze cursus bestaat uit twee onderdelen, een praktisch onderdeel en een theoretisch onderdeel. De cursus start met de theorie waarvan de inhoud hieronder staat:

  • Veiligheidsvoorschriften / Arbowet
  • Welke hoogwerkers zijn er en wat zijn de verschillen
  • Hoe moet je te werk gaan met een hoogwerker
  • Inspectie van een hoogwerker

Praktijk cursus

Wanneer je het theoretische deel hebt afgerond volgt het praktische deel, hier kan je als schilder laten zien dat je met een hoogwerker om kan gaan. Tijdens dit deel laat je zien je bewust te zijn van alle mogelijke risico’s en gevaren die zich voor kunnen doen als je een hoogwerker gebruikt en hoe je hiermee om moet gaan. Tijdens dit deel zal een examinator je beoordelen, dit zal de examinator doen op de volgende punten:

  • Omgang met de hoogwerker
  • Oefeningen gebruik in de praktijk
  • Visuele inspectie van de hoogwerker
  • Hefvlak bewegingen
  • Risico’s en gevaren
Schilders cao

Kosten

De kosten voor het behalen van je hoogwerker certificaat zijn opgebouwd uit de lesstof en het theorie- en praktijkexamen. Verder zijn de kosten afhankelijk van de toetsingsvorm, heb je al een keer een hoogwerker certificaat gehaald en wil je deze vernieuwen kost het €145. Doe je de cursus voor de eerste keer dan kost het €195 om je certificaat te behalen.

Risicobeperking

Het allerbelangrijkste tijdens het werken als schilder is dat dit veilig gebeurt. Veilig kunnen werken is belangrijk voor jezelf en voor je collega’s. Naast het veilig werken met een hoogwerker moet je ook de rest van je werkzaamheden veilig uit kunnen voeren, daarom moet je ook een VCA certificaat halen via een VCA-cursus. Als de kosten van de cursussen een probleem voor je zijn neem dan contact met ons op. Wij zoeken een (nieuwe) werkgever die deze kosten (deels) voor je wilt overnemen. Ben je geïnteresseerd in een nieuwe baan of werkgever kijk dan verder op SchilderVacature.nl en vindt een vacature die bij je past. Wij helpen je graag aan een baan en aan je hoogwerker certificaat!

Schilder cao

Contact

Interesse om Schilder te worden? Laat ons je dan verder helpen.

Vul hieronder je gegevens in en verstuur ze naar ons. Wij nemen z.s.m. contact met je op.