Schilderbranche

Lees hier het laatste nieuws uit de schilderbranche, diverse tips en ontwikkelingen binnen het schildersvak!

Tips

De 8 beste schildertips voor jou!

Of je nu thuis schildert of een professionele schilder bent, iedereen heeft weleens een vraag over zijn klus of werk. Ontdek hier de 8 meest waardevolle schildertips voor een verbeterd resultaat. in dit artikel Leer je over de meest essentiële technieken, krijg je kleuradvies en profiteer van handige tips om je schilderproject moeiteloos naar een hoger niveau te tillen.
Tips

Houtrot, wat is het? En hoe los je het op?

Je bent schilder of een particulier die zijn of haar kozijnen wilt gaan schilderen. Bij het schuren zie je al dat je houten kozijn helemaal kapot is, het hout brokkelt af en ziet er niet meer uit. Wat is houtrot en wat kan je eraan doen om dit zo effectief mogelijk op te lossen? In dit artikel geven wij jou tips hoe jij dit het best op kan lossen en houtrot in de toekomst kan voorkomen.
Tips

Gebruik je een verfroller of de kwast?

Tijdens het werken als schilder heb je goed gereedschap nodig, of je een kwast of verfroller gebruikt is hierbij een belangrijke keus die je moet maken. Maar uit welke van de twee moet je nou kiezen? Dit is van meerdere dingen afhankelijk. Hieronder beschrijven wij wat de voordelen zijn van beide gereedschappen en in welke situatie/klus je het juiste materiaal gebruikt.
Tips

Kitten en welke kit gebruik je?

Voor de mooiste afwerking van je klussen gebruik je afdichtingskit. Er zijn veel verschillende soorten kits maar welke gebruik je nou waarvoor? Bij elk bouwproject gebruik je weer een ander soort. Iedere kit soort heeft weer een andere eigenschap die geschikt is voor je bouwklus. Kit gebruik je voor zowel de afwerkingen als voor het lijmen. Hieronder wordt per klus de beste kitsoort weergegeven:
Tips

Bestendigheid van verf verbeteren

Verf is niet alleen bedoeld om kleur toe te voegen aan oppervlakken, maar ook om de oppervlakken te beschermen tegen externe factoren. Een van de belangrijkste uitdagingen voor verf is het weerstaan van de weersomstandigheden. Van felle zon tot regen, hagel, en vorst, de bestendigheid van verf tegen deze elementen is cruciaal voor de duurzaamheid ervan.
Tips

Zelf schilderen of toch laten doen?

Ga ik een schilder inhuren om te schilderen of doe ik het toch liever zelf? Dit zijn de afwegingen die heel mensen mensen maken. Wat zijn de gevolgen van de keuze die jij maakt? Wat zijn de voor- en nadelen van zelf schilderen? En welke keuze past het best bij jou? Wij snappen dat veel mensen twijfelen en daarom lees je in dit artikel alles over deze lastige beslissing.
Tips

Roller, kwast of toch spuiten?

Schilderen met de kwast en/of roller of toch spuiten? Dat is een vraag die veel schilders bezig houdt vandaag de dag. Schilderen met een kwast of roller is voor de meeste de bekendste manier om te schilderen. Daarentegen is verf spuiten ook een populaire manier van schilderen. Maar welke manier werkt nu beter? In dit artikel worden de voor- en nadelen op een rij gezet, zodat je zelf goed onderbouwd een keus kan maken.