Schilder vacatures

Schilderbranche

Lees hier het laatste nieuws uit de schilderbranche, diverse tips en ontwikkelingen binnen het schildersvak!

Marktontwikkelingen

Seizoenswerk en werkgelegenheid in de schildersbranche

De Nederlandse schildersbranche, een belangrijk onderdeel van de bouw- en onderhoudssector, staat voor unieke uitdagingen en kansen, met name op het gebied van seizoen gebondenheid en werkgelegenheid. In dit artikel worden de redenen achter de huidige beperkingen en de mogelijke gevolgen voor mens en milieu uitgelicht.
Marktontwikkelingen

Duurzame verf is een uitdaging

Verf is een zeer essentieel en onmisbaar onderdeel van het werk als schilder. Verf maakt bouwprojecten mooi en geeft kleur, maar is ook belangrijk voor het beschermen van materialen. Juist die functie maakt het lastig om in de verfbranche te verduurzamen. In dit artikel worden de redenen achter de huidige beperkingen en de mogelijke gevolgen voor mens en milieu uitgelicht.
Marktontwikkelingen

De lonen onder de schilders gaan omhoog

Vanaf 1 januari hebben schilders een aanzienlijke loonsverhoging van 10,3% ontvangen, wat overeenkomt met het gemiddelde inflatiecijfer tussen juli 2021 en juli 2022. Deze stijging heeft vooral invloed op de lonen van onderhoudsschilders en restauratieschilders. Ben jij één van deze schilders? Dan is jouw loonstrook er zonder twijfel anders uit gaan zien.