Schilder vacatures

Schilderbranche

Lees hier het laatste nieuws uit de schilderbranche, diverse tips en ontwikkelingen binnen het schildersvak!

Tips

Kitten en welke kit gebruik je?

Voor de mooiste afwerking van je klussen gebruik je afdichtingskit. Er zijn veel verschillende soorten kits maar welke gebruik je nou waarvoor? Bij elk bouwproject gebruik je weer een ander soort. Iedere kit soort heeft weer een andere eigenschap die geschikt is voor je bouwklus. Kit gebruik je voor zowel de afwerkingen als voor het lijmen. Hieronder wordt per klus de beste kitsoort weergegeven:
Tips

De 8 beste schildertips voor jou!

Of je nu thuis schildert of een professionele schilder bent, iedereen heeft weleens een vraag over zijn klus of werk. Ontdek hier de 8 meest waardevolle schildertips voor een verbeterd resultaat. in dit artikel Leer je over de meest essentiële technieken, krijg je kleuradvies en profiteer van handige tips om je schilderproject moeiteloos naar een hoger niveau te tillen.
Tips

Houtrot, wat is het? En hoe los je het op?

Je bent schilder of een particulier die zijn of haar kozijnen wilt gaan schilderen. Bij het schuren zie je al dat je houten kozijn helemaal kapot is, het hout brokkelt af en ziet er niet meer uit. Wat is houtrot en wat kan je eraan doen om dit zo effectief mogelijk op te lossen? In dit artikel geven wij jou tips hoe jij dit het best op kan lossen en houtrot in de toekomst kan voorkomen.
Nieuws

Hoge grondstofkosten en dure verfprijzen

De aankomende maanden zullen de prijzen voor verf aanzienlijk stijgen, wat de kosten van schilderwerkzaamheden verhoogt. Deze prijsstijging komt vooral door de grondstofkosten waarmee verffabrikanten, zoals AkzoNobel, momenteel mee te kampen hebben. Deze trend wordt verwacht aan te houden tot medio 2022 en treft ook bekende verfmerken, zoals Sigma en Histor.
Nieuws

Grondstoffen tekort voor verfcoatings

De verfindustrie merkt een sterke stijging in de kosten van verf. Dit heeft meerdere oorzaken, zo kan de productie amper aan de vraag om verf voldoen, de grondstofprijzen worden steeds hoger daarnaast is het lastig om de verf Europa binnen te krijgen. De Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten (VVVF) heeft het over een situatie die snel moet worden opgelost.
Nieuws

Geblesseerde schilder wordt bespioneerd

Schilders ervaren vaak fysieke belasting en lopen het risico op ongelukken en blessures. Het komt regelmatig voor dat een schilder een blessure krijgt aan zijn schouder of rug. Dit gebeurde ook bij een schilder uit het zuiden van Nederland, waardoor hij niet meer kon werken. Dit heeft ervoor gezorgd dat het schildersbedrijf een recherchebureau heeft ingeschakeld meldde RTL Nieuws.
Nieuws

Gebruik Virtual Reality voor hoogwerkers

Als innovatieve oplossing voor het leren werken met hoogwerkers heeft Riwal, specialist op het gebied van hoogwerkers, een Virtual Reality-simulator ingezet om de veiligheid en de efficiëntie te verbeteren en de training gemakkelijker te maken. Door deze simulator te gebruiken kan er getraind worden in een controleerbare omgeving waardoor tijd en geld bespaard worden.
Nieuws

Subsidie STAP-budgetregeling

Via de STAP-subsidieregeling kunnen werkenden en werkzoekenden jaarlijks gebruik maken van €1000 voor scholing en ontwikkeling. De subsidie, die in 2022 werd geïntroduceerd, is erg populair, ook onder schilders. Vorig jaar maakten meer dan 200.000 mensen gebruik van de subsidie. Ben jij benieuwd wat de STAP-subsidie is en wat dit voor jou kan betekenen? lees het in dit artikel!
Nieuws

Nieuwe werende beschermlaag op de markt

Doordat er tijdens het coronavirus een stijgende lijn zat in hygiëne producten werd dit door vertaald naar bedrijven en kwam er meer vraag naar hygiënische producten, zo ook in de schildersbranche. Daarom gaat AkzoNobel nog sneller hun nieuwe Interpon-poedercoatings op de markt brengen, deze werkt namelijk antibacterieel.
Vorige
1 2 3 4