Schilder vacatures

Schilderbranche

Lees hier het laatste nieuws uit de schilderbranche, diverse tips en ontwikkelingen binnen het schildersvak!

Nieuws

Van rivierafval naar verfpigment

In Ohio hebben kunstenaars en wetenschappers een innovatieve methode ontwikkeld om milieuschade tegen te gaan door giftig ijzeroxide-afval uit mijnen te transformeren in verfpigment, een baanbrekende vorm van recycling die bijdraagt aan duurzaamheid en de strijd tegen milieuvervuiling. Ben jij benieuwd naar deze ontwikkeling en wil je meer informatie hierover? lees het in dit artikel!
Marktontwikkelingen

Seizoenswerk en werkgelegenheid in de schildersbranche

De Nederlandse schildersbranche, een belangrijk onderdeel van de bouw- en onderhoudssector, staat voor unieke uitdagingen en kansen, met name op het gebied van seizoen gebondenheid en werkgelegenheid. In dit artikel worden de redenen achter de huidige beperkingen en de mogelijke gevolgen voor mens en milieu uitgelicht.
Tips

De 8 beste schildertips voor jou!

Of je nu thuis schildert of een professionele schilder bent, iedereen heeft weleens een vraag over zijn klus of werk. Ontdek hier de 8 meest waardevolle schildertips voor een verbeterd resultaat. in dit artikel Leer je over de meest essentiële technieken, krijg je kleuradvies en profiteer van handige tips om je schilderproject moeiteloos naar een hoger niveau te tillen.
Tips

Houtrot, wat is het? En hoe los je het op?

Je bent schilder of een particulier die zijn of haar kozijnen wilt gaan schilderen. Bij het schuren zie je al dat je houten kozijn helemaal kapot is, het hout brokkelt af en ziet er niet meer uit. Wat is houtrot en wat kan je eraan doen om dit zo effectief mogelijk op te lossen? In dit artikel geven wij jou tips hoe jij dit het best op kan lossen en houtrot in de toekomst kan voorkomen.
Tips

Gebruik je een verfroller of de kwast?

Tijdens het werken als schilder heb je goed gereedschap nodig, of je een kwast of verfroller gebruikt is hierbij een belangrijke keus die je moet maken. Maar uit welke van de twee moet je nou kiezen? Dit is van meerdere dingen afhankelijk. Hieronder beschrijven wij wat de voordelen zijn van beide gereedschappen en in welke situatie/klus je het juiste materiaal gebruikt.
Tips

Kitten en welke kit gebruik je?

Voor de mooiste afwerking van je klussen gebruik je afdichtingskit. Er zijn veel verschillende soorten kits maar welke gebruik je nou waarvoor? Bij elk bouwproject gebruik je weer een ander soort. Iedere kit soort heeft weer een andere eigenschap die geschikt is voor je bouwklus. Kit gebruik je voor zowel de afwerkingen als voor het lijmen. Hieronder wordt per klus de beste kitsoort weergegeven:
Tips

Bestendigheid van verf verbeteren

Verf is niet alleen bedoeld om kleur toe te voegen aan oppervlakken, maar ook om de oppervlakken te beschermen tegen externe factoren. Een van de belangrijkste uitdagingen voor verf is het weerstaan van de weersomstandigheden. Van felle zon tot regen, hagel, en vorst, de bestendigheid van verf tegen deze elementen is cruciaal voor de duurzaamheid ervan.
Nieuws

Subsidie STAP-budgetregeling

Via de STAP-subsidieregeling kunnen werkenden en werkzoekenden jaarlijks gebruik maken van €1000 voor scholing en ontwikkeling. De subsidie, die in 2022 werd geïntroduceerd, is erg populair, ook onder schilders. Vorig jaar maakten meer dan 200.000 mensen gebruik van de subsidie. Ben jij benieuwd wat de STAP-subsidie is en wat dit voor jou kan betekenen? lees het in dit artikel!
Nieuws

Blauwe verf op wegen in Qatar

Om de hitte en uitstoot op de wegen tegen te gaan in de stad Doha, hoofdstad van Qatar, is er een nieuw initiatief georganiseerd door de lokale autoriteiten om een proef te starten met blauw coaten van de wegen. Deze speciale coating zou de vele voordelen hebben waaronder het verlagen van de temperatuur van de wegen en andere voordelen voor het milieu.
Vorige
1 2 3 4