Schilder vacatures

Schilderfuncties

Er zijn veel verschillende functies binnen het schildersvak. Om je wat meer inzicht te geven in deze functies hebben wij er een aantal verder toegelicht hieronder. Om nog meer informatie te krijgen over de specifieke functies die je als Schilder kan bekleden, kan je op een van de onderstaande items op de "Interesse? Lees verder" knoppen klikken.

Schilder vacature
Schilder

Als Schilder ben je iemand die onder andere houtwerk, metaal, kunststof of andere materialen voorziet van een verflaag. Naast het schilderwerk zelf zijn er nog een hoop andere taken die bij het beroep horen. Denk hierbij aan schuren, plamuren of afplakken. Als Schilder moet je nauwkeurig kunnen werken en geduldig zijn. Meer interesse in het beroep Schilder en wat het precies inhoudt? Klik op de knop hieronder en lees er meer over. 

Schilder vacature
Onderhoudsschilder

Als Onderhoudsschilder ben je een zeer gewilde professional in de bouwsector. Deze rol speelt een cruciale rol bij het behouden van de levensduur van gebouwen en bouwprojecten gedurende elke fase van het project, van voorbereiding tot uitvoering. De vaardigheden van een Onderhoudsschilder worden sterk gewaardeerd door collega's en werkgevers. Ben je benieuwd wat een Onderhoudsschilder nog meer doet? Klik dan op de knop hieronder. 

Allround Schilder vacature
Allround Schilder

Als Allround Schilder leid je jezelf op tot een Schilder die behoort tot de topklasse. Als Allround Schilder kun je namelijk alles doen. De meest veelzijdige Schilder, dat is een Allround Schilder! Van het schuren van de ondergrond tot het laatste likje verf. Misschien lijkt het je wel heel leuk om Allround Schilder te worden en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn als je graag Allround Schilder wilt worden? Klik dan hier voor meer informatie. 

Schilder vacature
Restauratieschilder

Restauratieschilders spelen een cruciale rol in het behoud van historische gebouwen, zoals de Amsterdamse grachten, het Maastrichtse Vrijthof en de Grote Markt in Groningen. Dit is een gespecialiseerd vak dat diepgaande kennis en vaardigheden vereist. Als restauratieschilder herstel je oude gebouwen naar hun oorspronkelijke staat. Wil jij weten wat een  Restauratieschilder nou precies doet? klik hieronder en lees verder.

Schilder vacature
Leerling Schilder

Schilder ben je niet zomaar. Het is een vak waarvoor je speciale kennis en vaardigheden moet hebben. Een Leerling Schilder volgt vaak een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) en is dus voor veel aankomende schilders de beste manier om het schildersvak te leren én meteen ervaring op te doen in de praktijk. De BBL opleiding combineert praktijk met theorie. Ben je nieuwsgierig en wil je meer lezen? klik dan op de knop hieronder. 

Schilder vacature
Assistent Schilder

Assistent Schilders spelen een cruciale rol in schilderprojecten door voorbereidende taken uit te voeren, zoals afplakken, schuren en het mengen van verf. Ze ondersteunen hoofdschilders bij het aanbrengen van verf en coatings, waarbij ze ervoor zorgen dat de applicatie nauwkeurig gebeurt. Deze functie vereist teamwork, precisie en oog voor detail. Wil je meer weten over dit beroep? klik op de knop hieronder en lees er meer over.