Schilder vacatures

Nieuw online platform voor elke branche

Publicatiedatum 5 september 2023
Wijzigingsdatum 21 november 2023

De online wereld ontwikkelt snel en wordt steeds groter. Zo ontwikkelt het schoolsysteem zich ook telkens verder. De BBL opleiding tot schilder wordt bijvoorbeeld nu op veel meer verschillende manier mogelijk door de online scholing en cursussen die gevolgd kunnen worden. Rijksoverheid speelt hierop in en ontwikkelt daarom samen met verschillende partners en scholen een nieuw online platform (Leeroverzicht.nl). Dit platform biedt alle opleidingen, cursussen en trainingen aan en geeft inzicht in de financiële regelingen en subsidies die mogelijk zijn. Dit gaat van economische opleidingen tot aan praktische opleidingen zoals opleidingen voor schilders en timmerlieden.

Ontwikkeling

Tegenwoordig kan er op heel veel verschillende manieren nieuwe dingen geleerd worden. Het is voor mensen belangrijk om te blijven leren en zo kennis te verbreden. Nieuwe dingen leren zorgt ook weer voor nieuwe perspectieven om zo doelen te behalen.

Aanbod

Het Leeroverzicht biedt 70.000 opleidingen aan voor zowel werkzoekende als werkenden. Via deze opleidingen die ze aanbieden is het mogelijk om wettelijke erkende diploma’s of certificaten te behalen. Op Leeroverzicht staat ook een kostenpagina, hier wordt aangegeven of de kosten voor het leren gedeeltelijk of helemaal betaald worden. Ten slotte biedt de website ook nog een loopbaanadvies aan bij een externe partij waar werkzoekende en werkenden naartoe kunnen gaan voor advies.

Inspelen op veranderingen

Dennis Wiersma, Minister van Primair en Voorgezet Onderwijs geeft aan dat er op alle veranderingen, nieuwe kennis en vaardigheden ingespeeld moet worden. Dit is wat Leeroverzicht kan aanbieden, de nieuwe vorm van scholing voor elke branche. Ook is het volgens de heer Wiersma van belang dat de hoogopgeleiden mensen blijven toenemen. Dit is van belang voor de grote vraagstukken als klimaat-en energietransitie en voor het bouwen van honderdduizenden woningen.

Leeroverzicht

Het Leeroverzicht is een platform die een compleet overzicht van opleidingen en financieringsmogelijkheden biedt, dit wordt steeds meer uitgebreid. Het platform is namelijk onafhankelijk en vertegenwoordigt geen commerciële bel.

Contact

Ben je bezig met het zoeken naar een (nieuwe) baan als Schilder en heb je op SchilderVacature.nl één of meerdere vacatures gevonden waar je op wilt solliciteren maar nog vragen over hebt, of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier om je vragen te stellen en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier