Schilder vacatures

Opvanghuis opgeknapt door schilder leerlingen

Publicatiedatum 6 september 2023
Wijzigingsdatum 21 november 2023

In Houten hebben Leerling Schilders van vakschool Nimeto het opvanghuis De Grote Geer opgeknapt. Dit deden ze onder de spreuk ‘jongeren voor jongeren’. In totaal werkte hier meer dan twintig leerlingen aan mee.

Initiatief

De monumentale boerderij werd al een lange tijd niet meer gebruikt en wordt nu omgebouwd tot een opvanghuis voor tien pleegkinderen van 12 jaar en ouder. Wim Diepeveen en Anja Reijersen van Buuren kwamen met dit initiatief. Op dit moment vangen zij in Bunnik tientallen kinderen op, zelf zullen ze ook naar De Grote Geer gaan verhuizen als het verbouwen af is.

Bijdrage aan de maatschappij

Voor de vakschool en de leerlingen is dit een geweldige mogelijkheid voor praktijkonderwijs. Een week lang zullen de leerlingen ervaring opdoen met plamuren, sausen en andere schilder werkzaamheden. Hierdoor kunnen de leerlingen naast het werken als schilder ook hun maatschappelijke steentje bijdragen.

Dit geeft de leerlingen ook veel voldoening. “Dat we dit mogen doen, geeft ons wel een goed gevoel. We doen het natuurlijk om ervaring op te doen, maar we doen het óók voor jongeren van zo’n beetje onze eigen leeftijd die het niet makkelijk hebben en die hier een nieuwe start kunnen maken.” Aldus leerling-schilder Mika Keizers.

Open in maart

In maart zullen de eerste jongeren De Grote Geer gaan gebruiken als onderdak. De schilder leerlingen die dit vrijwilligers werk doen zijn extra welkom omdat het huis afhankelijk is van sponsors, fondsen en vrijwilligers. Een van de redenen dat Nimeto kiest voor vrijwilligerswerk is dat leerlingen dan ervaring kunnen opdoen zonder dat zij oneerlijke concurrentie zijn voor schilders die hun brood ermee moeten verdienen.

Ben je ook geïnteresseerd om het schildersvak te leren aan de hand van een beroeps begeleidend leertraject? Lees daar dan meer over op onze BBL opleiding schilder pagina.

Contact

Ben je bezig met het zoeken naar een (nieuwe) baan als Schilder en heb je op SchilderVacature.nl één of meerdere vacatures gevonden waar je op wilt solliciteren maar nog vragen over hebt, of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier om je vragen te stellen en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier