Schilder vacatures

Schildersbranche

Lees hier het laatste nieuws uit de schildersbranche, diverse tips en ontwikkelingen binnen het schildersvak!

Tips

Houtrot, wat is het? En hoe los je het op?

Je bent schilder of een particulier die zijn of haar kozijnen wilt gaan schilderen. Bij het schuren zie je al dat je houten kozijn helemaal kapot is, het hout brokkelt af en ziet er niet meer uit. Wat is houtrot en wat kan je eraan doen om dit zo effectief mogelijk op te lossen? In dit artikel geven wij jou tips hoe jij dit het best op kan lossen en houtrot in de toekomst kan voorkomen.
Tips

Bestendigheid van verf verbeteren

Verf is niet alleen bedoeld om kleur toe te voegen aan oppervlakken, maar ook om de oppervlakken te beschermen tegen externe factoren. Een van de belangrijkste uitdagingen voor verf is het weerstaan van de weersomstandigheden. Van felle zon tot regen, hagel, en vorst, de bestendigheid van verf tegen deze elementen is cruciaal voor de duurzaamheid ervan.
Wet- en regelgeving

Boete werkgever bij onjuist werken met gevaarlijke stoffen

Schilders lopen risico's door werken op hoogtes, met machines en gevaarlijke stoffen. Vanaf 2022 is er strenger toezicht op bedrijven die de registratie en beoordeling van gevaarlijke stoffen niet adequaat hebben geregeld, als gevolg van aanpassingen in de beleidsregel boeteoplegging arbeidsomstandigheden van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Wet- en regelgeving

Strengere inspectie RI&E

De inspectie van de Nederlandse Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid controleert vanaf 1 oktober 2021 grondiger bij bedrijven of zij zich aan de verplichte Risico Inventarisatie & Evaluatie houden. (RI&E). Zo is het mogelijk dat er tussentijds geïnspecteerd wordt en zijn er consequenties als de RI&E niet op orde is. Lees hier alles wat je moet weten over RI&E.
Wet- en regelgeving

Chroom-6 schadeafhandeling nog te moeilijk

De boetes voor het niet in orde hebben van de risico inventarisatie en -evaluatie (RI&E) zullen stijgen. De aanleiding hiervan is het drama in Tilburg waarbij medewerkers ziek werden na te hebben gewerkt met de kankerverwekkende stof Chroom-6. Deze boetes moeten leiden tot het veiliger en zorgvuldiger werken met gevaarlijke stoffen.
Wet- en regelgeving

Gaat de schilder cao weer veranderen?

In 2022 werden nieuwe cao-afspraken voor schilders gemaakt, waaronder automatische loonstijgingen die nu heroverwogen worden door werkgevers. FNV heeft inflatiecompensatie voor de lonen geregeld in sommige sectoren, waaronder schilders, maar een verwachte inflatie van 10% zou een faillissement betekenen voor de schilderssector volgens Henk den Boer.
Wet- en regelgeving

Veiligheidsnorm steigers 2022

Per 2022 zijn de richtlijnen voor rolsteigers en kamersteigers aangepast. In 2020 zijn er 6 personen overleden door een ongeval met een steiger. Dit moet veiliger volgens de Europese normalisatie-organisatie in Brussel. (Centraal Bureau voor de Statistiek, 2022) De zogeheten EN 1004 norm is herzien en in dit artikel geven wij je een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen.
Wet- en regelgeving

Subsidie voor rijksmonumenten

Als particuliere eigenaar van een rijksmonument met woonfunctie kan je ieder jaar subsidie aanvragen voor onderhoudskosten die in het afgelopen jaar zijn gemaakt. Dit gebeurt omdat de kosten van restauratie en onderhoud duur uit kunnen vallen. De aanvraagperiode hiervan is altijd tussen 1 maart en 30 april. Hoe je hiervoor in aanmerking komt, lees je in dit artikel.
Wet- en regelgeving

Eenmalige uitkering bij schildersziekte voor zzp-schilders

In 2019 kregen schilders in loondienst al een eenmalige uitkering van 21.000 euro bij het oplopen van schildersziekte. Dit gold destijds niet voor de zzp-schilders, maar dit is veranderd sinds januari 2023. Er is een nieuwe regeling dat zzp-schilders nu ook in aanmerking komen voor de eenmalige vergoeding van 21.000 euro.