Schilders in loondienst krijgen een extra uitkering

15 January, 2021
Categorie:
Economisch SchilderNieuws

Werken als schilder in loondienst loont. Iedere schilder die werkt onder het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf (SAG) CAO ontvangt dit jaar een extra uitkering. Deze uitkering krijgen zij eind juni in week 25. De uitkering wordt berekend door 2,35 procent van het loon van de afgelopen 12 maanden te nemen.


Overleg tussen belanghebbende 

Waar normaal gesproken de werknemersvereniging en werknemersvertegenwoordiger in oktober overleggen begon het afgelopen jaar iets later, doordat zij nog aan het wachten waren op een aantal resultaten van binnen de sector. Hierdoor is de uitkomst later bekend gemaakt. Een van de belangrijkste punten van het overleg was het effect van de coronacrisis op de sector. Zo mocht er bijna geen loonsverhoging komen vertelde de corporaties aan de vastgoedonderhoud partijen. Hierdoor is uiteindelijk dus gekozen voor een extra uitkering.


Regels uitkering

De huidige werkgever hoeft alleen het loon te betalen over de periode dat de schilder bij hem in dienst is geweest. Dus als hij pas drie maanden voor het moment van uitkeren daar in dienst kwam krijgt de schilder alleen een uitkering over die drie maanden. Onderhandelaar Joachim van Olst gaf een voordeel aan van deze regeling ‘Deze afspraak is gunstig voor schilders die in deze winter een periode in de WW zitten. De maanden ervóór tellen dus mee evenals de maanden erna.’


Uitkering uitzendkrachten

Deze uitkering geldt ook voor schilders die werken voor een uitzendbureau. Wel moeten die schilders de CAO SAG hanteren en het uitzendbureau moet aangesloten zijn bij het NBBU of ABU, de brancheorganisaties. De rekening wordt dan opgehaald bij het bedrijf waar de schilder werkzaamheden voor uitvoert.  

Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.