Schilder vacatures

Blauwe verf op wegen in Qatar

Publicatiedatum 4 september 2023
Wijzigingsdatum 21 november 2023

Om de hitte en uitstoot op de wegen tegen te gaan in de stad Doha, hoofdstad van Qatar, is er een nieuw initiatief georganiseerd door de lokale autoriteiten om een proef te starten met blauw coaten van de wegen. Deze speciale coating zou de vele voordelen hebben waaronder het verlagen van de temperatuur van de wegen.

Keuze blauwe verf

De Japanse firma Oriental Company heeft een coating ontwikkeld die Qatar zou moeten helpen met hun asfalt problemen. Doordat de zon er volop schijnt dagelijks is het in Qatar snikheet en doordat asfalt veel van die warmte vasthoudt wordt het vaak in de steden nog een stuk warmer dan daarbuiten. Normaal asfalt wat momenteel door heel Qatar ligt houdt zo’n 80 tot 90 procent van de zonnestralen op. Dit zou de blauwe verf die over het asfalt wordt gespoten moeten verhelpen. Deze coating zou de helft van deze stralen weerkaatsen en dit heeft tot het gevolg dat het asfalt wel met 15 tot graden verlaagd kan worden.

Voordelen van blauwe verf

Dit is niet het enige voordeel van deze blauwe verf. Naast het hitte verschil is er ook sprake van een vermindering in banden wrijving, -geluid en -slijtage. Daarnaast concludeert Oriental Company ook nog dat koeler asfalt beter is voor het milieu door minder chemische reacties in de lucht wat leidt minder smog en luchtvervuiling. Ten slotte zijn auto’s beter zichtbaar op een blauw wegdek wat ook weer een pluspunt is voor de verkeersveiligheid.

Contact

Ben je bezig met het zoeken naar een (nieuwe) baan als Schilder en heb je op SchilderVacature.nl één of meerdere vacatures gevonden waar je op wilt solliciteren maar nog vragen over hebt, of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier om je vragen te stellen en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier