Schilder vacatures

Chroom-6 schadeafhandeling nog te moeilijk

Publicatiedatum 5 september 2023
Wijzigingsdatum 21 november 2023

De boetes voor het niet in orde hebben van de risico inventarisatie en -evaluatie (RI&E) zullen stijgen. De aanleiding hiervan is het drama in Tilburg waarbij medewerkers ziek werden na te hebben gewerkt met de kankerverwekkende stof Chroom-6.

Verbeteringen in RI&E handhaving

De inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) zal bedrijven die hun RI&E niet op orde hebben een boete van maximaal 4500 euro opleggen. Daarnaast moet het maken van de RI&E versimpeld worden, minder geld gaan kosten en moet de procedure korter worden om het zo makkelijk mogelijk te maken voor bedrijven. Tevens zal een verhoogde handhaving zijn op de controle bij bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Veilig werken met gevaarlijke stoffen

TNO heeft recent in het kader van preventie van arbeidziekten de Wegwijzer Gevaarlijke Stoffen online gezet waar alle informatie te vinden is over de gevaarlijke stoffen en hoe met deze stoffen omgegaan moet worden. Daarnaast worden werkgevers geholpen bij het aanpakken van het werken met gevaarlijke stoffen door het nieuwe programma voor werkgevers Preventie Beroepsziekten. Deze informatie is te vinden op het Arboportaal of op de website van het RIVM. Al deze informatie zal gebruikt worden in de bewustwordingscampagne die in 2019 zal starten met speciale aandacht voor Chroom-6.

Contact

Ben je bezig met het zoeken naar een (nieuwe) baan als Schilder en heb je op SchilderVacature.nl één of meerdere vacatures gevonden waar je op wilt solliciteren maar nog vragen over hebt, of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier om je vragen te stellen en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier