Schilder vacatures

ZZP Schilders blijven verplicht sparen bij pensioenfonds

Publicatiedatum 12 september 2023
Wijzigingsdatum 19 april 2024

De ZZP belangenvereniging Zelfstandigen Bouw heeft de rechtszaak tegen het Bedrijfstak Pensioen Fonds (BPF) voor het afschaffen van het verplicht opbouwen van een pensioen verloren. Schilders blijven dus verplicht om hun voor hun pensioen te blijven sparen.

Afgewezen verzoek

Het verzoek van Zelfstandigen Bouw is afgewezen door de rechter op basis van twee argumenten: Schilders pensioen op laten bouwen bij BPF zou niet concurrentiebeperkend werken en het pensioen opbouwen bij een pensioenfonds goed is voor de sociale doelstellingen. Dit betekent dat de ZZP schilders wel voor hun pensioen moeten blijven sparen bij een pensioenfonds, terwijl ZZP timmermannen dat bijvoorbeeld niet hoeven.

Ontevredenheid

Zelfstandigen Bouw is niet tevreden met de uitspraak. De belangenvereniging vindt dat de regeling nu oneerlijk is voor schilders. De zaak is waarschijnlijk nog niet voorbij omdat de ondernemingsgroep Zelfstandigen Bouw nog de keuze heeft om in beroep te gaan en daartoe bereidt is.

Contact

Ben je bezig met het zoeken naar een (nieuwe) baan als Schilder en heb je op SchilderVacature.nl één of meerdere vacatures gevonden waar je op wilt solliciteren maar nog vragen over hebt, of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier om je vragen te stellen en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier