Schilder vacatures

Gebruik Virtual Reality voor hoogwerkers

Publicatiedatum 11 september 2023
Wijzigingsdatum 21 november 2023

Als innovatieve oplossing voor het leren werken met hoogwerkers heeft Riwal, specialist op het gebied van hoogwerkers, een VR-simulator ingezet om de veiligheid en de efficiëntie te verbeteren. Door deze simulator te gebruiken kan er getraind worden in een controleerbare omgeving waardoor tijd en geld bespaard worden tijdens het werken als schilder.

Hoogwerker simulator

Bij deze simulator zijn er verschillende veel voorkomende scenario’s ingesteld die gebaseerd zijn op gebeurtenissen die kunnen voorkomen bij het werken in een hoogwerker. Deze bouwsector gerelateerde situaties zijn zo ingericht dat zowel voor beginners als gevorderden de simulator uitdagend is en als leermoment kan worden beschouwd. Bovendien bevat deze simulator een VR-bril en een bedieningspaneel met joysticks en schakelaars die eruitzien als die op de echte hoogwerkpanelen.

Kostenbesparing, Veiligheid en Vaardigheidsverbetering

De simulator is een uitkomst voor het besparen van geld en beperkt de kans op schade van apparatuur en infrastructuur aanzienlijk. Daarnaast is dit een veilige manier van het leren werken met de hoogwerkers zonder veiligheidsrisico’s voor de gebruikers zelf. Ten slotte biedt de training voor ervaren operators die hun hoogwerker certificaat al hebben behaald de mogelijkheid om hun vaardigheden met de machines weer eens even op te frissen.

Contact

Ben je bezig met het zoeken naar een (nieuwe) baan als Schilder en heb je op SchilderVacature.nl één of meerdere vacatures gevonden waar je op wilt solliciteren maar nog vragen over hebt, of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier om je vragen te stellen en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier