Schilder vacatures

Geblesseerde schilder wordt bespioneerd

Publicatiedatum 5 september 2023
Wijzigingsdatum 21 november 2023

Werken als schilder vergt doorgaans veel fysieke inspanning. Ongelukken op de werkvloer en het oplopen van blessures zijn de risico’s die hiermee gepaard gaan. Het komt regelmatig voor dat een schilder een blessure krijgt aan zijn schouder of rug. Dit gebeurde ook bij een schilder uit het zuiden van Nederland. Deze blessure zorgde voor problemen bij de schilder waardoor hij niet meer kon werken. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het schildersbedrijf een recherchebureau heeft ingeschakeld meldde RTL Nieuws.

Situatieschets

De schilder is begonnen met werken voor het betreffende schildersbedrijf in 2003. In 2019 kreeg de man last van zijn schouder en besloot één dag minder te gaan werken. Dit werd door de werkgever meerdere keren uitgesteld. In de laatste maanden van 2019 meldde de schilder zich ziek, maar toen er enkele weken voorbij waren riep de werkgever de schilder op om weer te gaan werken vanaf half januari. Na met de bedrijfsarts gesproken te hebben concludeerde de bedrijfsarts dat de schilder nog niet inzetbaar is. Een week later had het bedrijf de schilder opnieuw opgeroepen om kleine klusjes te doen en hierbij hem het voorstel gedaan om zijn contract te ontbinden. Dit wees de schilder allebei af. In maart 2020 werd de schilder geopereerd aan zijn schouder en had de bedrijfsarts geconcludeerd dat de schilder 3 tot 6 maanden niet kon werken en moest herstellen.

Spionage

In de zomer gingen er geruchten rond dat de schilder thuis werkzaamheden aan het verrichten was. Eenmaal toen het schildersbedrijf dit hoorde hadden ze meteen een recherchebureau ingeschakeld om de man thuis in de gaten te houden. Hoelang het bureau de man in de gaten heeft gehouden is onbekend. Toen de maand september aanbrak had het schildersbedrijf de man gewaarschuwd om weer aan het werk te gaan, maar de bedrijfsarts had hier geoordeeld dat er sprake was van arbeidsbeperkingen en arbeidsconflict. Midden 2021 had de arts meerdere keren verteld dat de werknemer nog niet in staat was om weer te gaan werken. In november 2021 kreeg de man uiteindelijk een arbeidsongeschiktheidsuitkering wat vervolgens had geleid tot een ontslagvergunning in maart 2022 door het UWV. Dit keurde de schilder niet goed en hij was vervolgens naar de rechter gestapt om een schadevergoeding van €140.000 te eisen. Door zijn fysieke en psychische gezondheid is de man arbeidsongeschikt geworden geeft hij aan bij de rechter.

Aansprakelijk

Volgens de rechter zit het schildersbedrijf fout. Het schildersbedrijf had in eerst instantie de schilder minder moeten laten werken na het aangeven van zijn klachten. Het inzetten van een recherchebureau werd al helemaal niet gewaardeerd, hiervan zei de rechter dat dit een vergaand middel is en dus niet op deze manier ingezet mag worden. De rechter heeft uiteindelijk besloten dat het schildersbedrijf inkomensschade van €30.000 en immateriële schade van €25.000 moet betalen. Dit zorgt ervoor dat de schilder een mooie vergoeding heeft gekregen al was het fors minder dan het bedrag wat de schilder had geëist.

Schilder wordt bespioneerd

Contact

Ben je bezig met het zoeken naar een (nieuwe) baan als Schilder en heb je op SchilderVacature.nl één of meerdere vacatures gevonden waar je op wilt solliciteren maar nog vragen over hebt, of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier om je vragen te stellen en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier