Schilder vacatures

Vacuüm brush: Het einde van uitgedroogde kwasten

Publicatiedatum 16 januari 2024
Wijzigingsdatum 28 februari 2024

De zoektocht naar het behouden van zachte verfkwasten heeft veel schilders en doe-het-zelvers hoofdbrekens bezorgd. Voor Wim van Vliet uit Harmelen werd dit een missie die resulteerde in een baanbrekende uitvinding: de vacuüm brush. Deze uitvinding, die een einde maakt aan het probleem van uitgedroogde kwasten, leverde hem niet alleen de overwinning op in het televisieprogramma 'Wat een uitvinding' van SBS6, maar ook erkenning in de wereld van schilderbenodigdheden.

De vacuüm brush

De vacuüm brush, uitgevonden door Wim van Vliet, is een innovatieve doorbraak in de schilderswereld, specifiek ontworpen om verfkwasten en -rollers vochtig te houden en uitdroging te voorkomen. Deze uitvinding werkt door de kwasten in een plastic bus te hangen boven een laag water. Met een vacuümpomp wordt alle lucht uit de bus gezogen, waardoor de kwasten in een zuurstofvrije omgeving bewaard blijven. Dit proces zorgt ervoor dat de kwasten hun vorm behouden en niet uitdrogen, zelfs niet na langere perioden van niet-gebruik.

Overwinning in "Wat een Uitvinding"

In de door Action georganiseerde competitie "Wat een uitvinding", viel de vacuüm brush op tussen andere innovaties zoals een wasrijgrek en een verwarmde kaasschaaf. De overwinning van de vacuüm brush benadrukt niet alleen zijn innovatieve aard, maar leidde ook tot een prijs van €25.000 voor verdere ontwikkeling en de belofte van brede beschikbaarheid in Action-winkels. Met dit budget heeft Wim van vliet plannen om de vacuüm brush aan te passen voor platte kwasten en verfrollers.

Duurzaamheid en praktisch nut

Het kwastenvacuüm blinkt uit in duurzaamheid. Door de levensduur van verfkwasten te verlengen, vermindert het de frequentie waarmee ze vervangen moeten worden, wat bijdraagt aan minder afval. Dit aspect, gecombineerd met het gebruiksgemak, maakt het een aantrekkelijke keuze voor zowel professionele schilders als doe-het-zelvers.

Toekomstige plannen en beschikbaarheid

Er zijn plannen om het kwastenvacuüm te vervaardigen uit gerecycled plastic, wat de duurzaamheidsimpact van het product verder verhoogt. De verwachte betaalbaarheid en toegankelijkheid in Action-winkels maakt het een aantrekkelijke optie voor een breed scala aan gebruikers. Dit product wordt vanaf begin 2024 in meer dan 2300 winkels van Action in 11 Europese winkels verkocht.

Een stap vooruit in werkgemak en duurzaamheid

Het kwastenvacuüm vertegenwoordigt een nieuwe trend in uitvindingen die het werk als schilder gemakkelijker maken. Het toont aan hoe eenvoudige, creatieve oplossingen een grote impact kunnen hebben op dagelijkse activiteiten en het milieu.

Contact

Ben je bezig met het zoeken naar een (nieuwe) baan als Schilder en heb je op SchilderVacature.nl één of meerdere vacatures gevonden waar je op wilt solliciteren maar nog vragen over hebt, of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Gebruik dan onderstaand contactformulier om je vragen te stellen en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Contactformulier