De 8 beste schildertips

13 July, 2021
Categorie:
Tips Schildersbranche

Ben jij bezig met het schilderen van je huis of werk jij als schilder en ben jij op zoek naar wat goede tips? Lees dan in dit artikel de 8 beste schildertips.

 • Schuren voor het schilderen
  Het is belangrijk dat je de muur eerst schuurt voordat je gaat schilderen. Zo maak je kleine krasjes in de muur waardoor de verf beter hecht.
   
 • Schuier de schuurstof weg
  Wanneer je klaar bent met het schuren van de muur laat dit stof achter. Je kan hier niet gelijk overheen schilderen. Het is daarom van belang dat je dit goed schoonmaakt. Het schoonmaken kan je doen met een schuiertje (borsteltje) of door een doekje met warm water en ammonia over de muur te halen. 
   
 • Maak gebruik van schilderstape
  Door schilderstape te gebruiken tijdens het schilderen kom je niet tegen de andere muur aan met de kwast. Je plakt het oppervlak dat je wilt schilderen dan af met een speciale tape. 
   
 • Het gebruik van de kwast en roller 
  Het is belangrijk om goed te weten wanneer je de roller of de kwast gebruikt. Met een roller is het lastig om de randjes goed te schilderen daarom moet je dan gebruik maken van de kwast. Maar wanneer je een groter oppervlak hebt en je deze helemaal met de kwast moet schilderen kost dit erg veel tijd, gebruik dan de roller.
   
 • Gebruik het juiste schildermateriaal
  De keuze in materialen die je gebruikt tijdens het schilderen zijn van belang voor het eindresultaat. Wanneer je een grovere muur schildert moet je bijvoorbeeld gebruik maken van een roller met een langere vacht.
   
 • Na de primerlaag kitten
  Wanneer je jouw plinten, naden, kieren of de overgang van muur naar plafond kit zorgt dit voor een juiste afwerking. Het kitten doe je na het aanbrengen van de primer en voor het schilderen van de definitieve kleur. Dit zorgt voor het gewenste resultaat. 
   
 • Schilder meerdere lagen 
  Het schilderen van een oppervlak in een lichte kleur moet in meerdere lagen geschilderd worden. Kijk goed naar welke kleur je hebt en of deze goed dekkend is. Wanneer je een kleur kiest die niet gelijk dekt heeft het geen zin om een dikke laag aan te brengen. Het is beter om dit in meerdere dunne lagen aan te brengen, dit zorgt voor een mooier resultaat. 
   
 • Natte verfroller en verfkwasten bewaren
  Wanneer je stopt met schilderen is het belangrijk dat je de kwasten en rollers goed opruimt. Als ze open blijven liggen worden ze hard en zijn deze niet meer te gebruiken. Stop de rollers en kwasten bijvoorbeeld in aluminiumfolie of in een afgesloten zak zodat deze niet uit kunnen drogen. Voor een verfroller bestaat ook een rollerbox, deze zorgt er ook voor dat de roller niet uitdroogt. Met deze box blijft de roller ongeveer vijf dagen goed. 
Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.