AkzoNobel test milieuvriendelijke verf

16 October, 2019
Categorie:
Algemeen SchilderNieuws

Bij het produceren van verf gaat er een grote hoeveelheid verloren en dat probeert AkzoNobel tegen te gaan met hun nieuwe verf merk Dulux Trade, Evolve Matt. Eind oktober gaat deze binnenmuurverf uitgebracht worden in het Verenigd Koninkrijk. Deze nieuwe verf is gemaakt van de 35 procent gerecyclede verfrestanten.   

AkzoNobel was al tijden op zoek naar een manier om de productie van hun verf milieuvriendelijker te maken. In de verfbranche gaan er veel mineralen verloren wat dit tot een vervuilende branche maakt. Maar van de restanten die overblijven in de blikken verf is een goede 64 procent nog gewoon her te gebruiken en hier besloot AkzoNobel werk van te gaan maken.  

Maar deze milieuvriendelijke manier van verf produceren kon AkzoNobel niet alleen verwezenlijken. Er was een nauwe samenwerking nodig met de firma Veolia, expert op het gebied van resource management. Hierbij is Veolia verantwoordelijk in het verzamelen van de watergedragen verf restanten van de verfblikken die later door AkzoNobel weer verwerkt worden in nieuwe verf. 

Evolve Matt zou de schilders in de goede richting  moeten leiden naar het verbeteren van hun CO2-voetafdruk en daarbij helpen met hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Hiervoor was het moeilijk voor schilders om een vervangende methode te vinden die beter was voor het klimaat maar niet de kwaliteit van het eindproduct beïnvloedde. Hierbij is Evolve Matt. De koolstofafdruk per verfblik zou tot een vermindering van wel meer dan 10 procent op kunnen leveren vergeleken met de standaard binnenverf van AkzoNobel. 

Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.