Tekort aan grondstoffen voor verfcoatings

9 February, 2021
Categorie:
Algemeen SchilderNieuws

De verfindustrie merkt een sterke stijging in de kosten van verf. Dit heeft meerdere oorzaken, zo kan de productie amper aan de vraag om verf voldoen, de grondstofprijzen worden steeds hoger daarnaast is het lastig om de verf Europa binnen te krijgen. De Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten (VVVF) heeft het over een situatie die snel moet worden opgelost.

Tekort aan transportverkeer

Doordat de Chinese economie zelf enorm blijft groeien en er een tekort aan transportverkeer is, wordt het lastiger om de verf Europa in te krijgen. Hier bovenop komt ook nog eens dat de vraag naar grondstoffen voor verf wereldwijd stijgt en het aanbod juist is gedaald, mede door de coronacrisis. De prijs van sommige producten is zelfs met 60% gestegen.

Kleinere verpakkingen

Wanneer een fabrikant wel de grondstoffen heeft, is het vaak niet mogelijk om ze te vervoeren of alleen voor veel hogere kosten. Het VVVF zegt dat een gevolg hiervan is dat de verpakkingen minder groot zijn waardoor leveringen uit kleinere hoeveelheden bestaan.

Deze tekorten en prijsstijgingen zijn vooral merkbaar in de coatingindustrie. Er is een tekort aan epoxy- en polyesterharsen, polyonen, titaandioxide en MDI (dit zijn allemaal grondstoffen die nodig zijn voor coatings). Het VVVF is zelfs bang dat leveranciers niet al hun bestellingen kunnen leveren wat grote gevolgen kan hebben voor mensen die werken als schilder

Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.