Witste verf ooit reflecteert 98,1 procent zonlicht

23 April, 2021
Categorie:
Innovatief SchilderNieuws

Wetenschappers van de Amerikaanse Purdue University hebben de witste verf ooit uitgevonden. Deze verf zal 98,1 procent van het zonlicht reflecteren. Omdat deze verf zoveel zonlicht reflecteert zal het gebruik van een airco overbodig kunnen zijn. Ook zal deze verf helpen tegen de klimaatveranderingen, het zal de aarde doen afkoelen.

Reaffectatie van de verf

Uit dit onderzoek is gebleken dat deze verf 98,1 procent reflecteert. Wanneer jij deze verf bijvoorbeeld op jouw dak laat schilderen, kan dit ervoor zorgen dat je maandelijkse kosten voor een airconditioning lager worden. Deze verf kan er namelijk voor zorgen dat gedurende de dag de temperaturen in jouw huis dalen met 4,5 graden, tegen 10 graden in de nacht.

Bariumsulfaat

Ze krijgen de verf zo wit door onder andere bariumsulfaat te verwerken in de verf. Dit wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld fotopapier wit te krijgen. De wetenschappers hebben gekeken naar producten die enorm wit zijn en daardoor heel erg reflecteren. Bariumsulfaat is witte poeder dat bijna niet oplosbaar is.

Kan de verf nog witter?

Een jaar geleden hebben de wetenschappers ook al een witte verf ontwikkeld, deze verf reflecteerde 95,5 procent van het zonlicht. Nu hebben ze weer een nieuwe soort uitgebracht die 98,1 procent van het zonlicht reflecteert. De wetenschappers denken dat er nog wittere verf uitgevonden kan worden, dit zal de kwaliteit alleen niet beter maken.

Voordelen van de verf

Doordat deze verf enorm wit is zal dit ook voordelen hebben voor de klimaatveranderingen. Deze verf zorgt ervoor dat er minder airconditioning nodig is. Er moet nog altijd energie worden opgewekt voor een airco, deze kan grotendeels vervangen worden door de verf. De verf helpt ook tegen de opwarming van de aarde. Doordat deze verf zo wit is reflecteert het zonlicht weer terug, waar de warmte oneindig hoog kan zijn. Hierdoor blijft het op aarde koeler.

Nadelen van de verf

Er zitten ook nadelen aan de productie van deze nieuwe verf. Er zit o.a. erg kostbaar pigment in verwerkt. Ook wordt er bariumsulfaat gebruikt voor de productie. Wanneer ze het bariumsulfaat gaan mijnen, wordt er ook koolstofdioxide uitgestoten, dit helpt niet tegen de klimaatveranderingen en zal daarom het concept rondom de verf negatief kunnen beïnvloeden. 

Kan je deze verf kopen?

Er bestaat al een verfsoort die 80 tot 90 procent van het zonlicht kan reflecteren. Er is een reële kans dat de witte verf die de wetenschappers hebben ontwikkeld (die 98,1 procent kan reflecteren) over 2 jaar op de markt komt.

 

Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.