Toch geen vermogenstoets bij Tozo 3

2 October, 2020
Categorie:
Algemeen SchilderNieuws

Binnenkort komt er een nieuwe Tozo regeling, Tozo 3. Dit is het nieuwe maatregel om ondernemers te steunen met de coronacrisis.

Geen vermogenstoets

Afgelopen maandag 28 september maakte de overheid bekent dat de bepekte vermogenstoets toch niet op de geplande datum van 1 oktober ingaat. Het originele plan was om het tegelijk met de Tozo 3 in te voeren. De beperkte vermogenstoets is een manier waarop de overheid kijkt of iemand niet te veel vermogen bezit om recht te hebben op bijstand. Deze vermogenstoets komt er in ieder geval niet voor 31 maart 2021. Het gevolg hiervan is dat je als ondernemer Tozo 3 kunt aanvragen tussen 1 oktober 2020 en 31 maart 2021. De periode hierna is het weer mogelijk om de Tozo 4 aan te vragen.

Plotselinge wijziging

Door deze plotselinge wijziging kan het zijn dat de aanvragen voor Tozo 3 pas halverwege oktober gedaan kunnen worden, maar deze gelden wel al vanaf 1 oktober, aldus de overheid. Dit komt omdat de gemeente zich hadden voorbereid op een Tozo die een beperkte vermogenstoets bevatten. 

De overheid meldt ook dat de aanvraag op Tozo 3 altijd geldt voor de periode dat er geen vermogenstoets geldt. Als toch op een gegeven moment de vermogenstoets wordt ingevoerd dan telt de gedane aanvraag voor de periode voor de ingang van de vermogenstoets.
Deze wijziging zorgt ervoor dat zelfstandige niet gelijk aan hun opgebouwde reserves hoeven te komen.

Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.