Problemen in de sector door tekort aan bouwmaterialen

27 May, 2020
Categorie:
Algemeen SchilderNieuws

Een van de problemen waar tegenaan wordt gelopen door het coronavirus is een tekort aan bouwmaterialen. Desondanks het goede eerste kwartaal is de bouwsector niet immuun voor de coronacrisis, dit meldt ABN AMRO na een sector analyse door hun economen.


Achterstand bouwprojecten

Zij vertelde dat zeker 50 procent van de bouwbedrijven moeite hebben om op tijd aan hun bouwmaterialen te komen, dit is het gevolg van de lockdown die in veel landen van kracht is. Alle leveranciers ervaren deze problemen, van hout, metaal en andere bouwproducten. Dit levert veel bedrijven een achterstand met hun projecten op. Ongeveer 20 procent zegt deze gevolgen te ervaren. De crisis brengt zelfs nog meer obstakels met zich mee: Op bouwplaatsen zijn er nu af en toe personeelstekorten en vergunningsprocedures waarbij een opeen contact nodig is kunnen niet volledig worden afgesloten, dit zorgt ook voor een grotere achterstand.


Weinig consumentenvertrouwen

Deze tegenslagen lijden samen met het dalende vertrouwen van consumenten- en producenten tot een droevig toekomstbeeld. Daarom denken economen dat dit jaar de woningbouw zal dalen met 5 procent en voor het jaar daarop wordt ook een daling ingeschat.

De economen zeggen dat woningcorporaties in combinatie met de overheid de schade kunnen limiteren. Een van de acties die ondernomen kan worden is de overheidsprojecten naar voren te schuiven.

Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.