€1000 subsidie voor om- en bijscholing via STAP-budgetregeling

17 February, 2023
Categorie:
Economisch SchilderNieuws
Wet- & Regelgeving Schildersbranche

Via de STAP-subsidieregeling kunnen werkenden en werkzoekenden jaarlijks gebruik maken van €1000 voor scholing en ontwikkeling. De subsidie, die in 2022 werd geïntroduceerd, is erg populair, ook onder schilders. Vorig jaar maakten meer dan 200.000 mensen gebruik van de subsidie. 


Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Het geld uit het STAP-budget is bedoeld voor werkenden of werkzoekenden om een opleiding, training of cursus te volgen. De overheid wilt dat werkenden en werkzoekenden kunnen beslissen over zichzelf ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Dit is belangrijk, omdat arbeidskrachten dan meer kans hebben om hun baan te behouden of om een nieuwe baan te vinden. 


Voorwaarden STAP-budget

Aan het aanvragen van een STAP-subsidie zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet je minstens 18 jaar of ouder zijn en mag je geen AOW ontvangen. Daarnaast moet de opleiding, training of cursus in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. 


Om- of bijscholen

Als je gebruik maakt van de STAP-subsidie kan je je dus laten om- of bijscholen. Dit kan voor jou een voordeel hebben op de arbeidsmarkt. Je hebt namelijk met een bredere scholing meer kans op een baan. De arbeidsmarkt verandert tegenwoordig immers snel. Zo verdwijnen er banen, maar komen er ook weer nieuwe banen bij. Ook hierom is om- of bijscholen dus belangrijk. Daarnaast kan je, als je een zwaar beroep hebt, door middel van omscholing een baan vinden in een ander werkveld of vakgebied. 


Aanvragen van STAP-budget

Eén keer per jaar kan je als werkende of werkzoekende het STAP-budget aanvragen. Hiervoor start iedere 2 maanden een aanvraagperiode. De eerstvolgende aanvraagperiode start op maandag 1 mei 2023 om 10:00. Het aanvragen van je STAP-budget gaat via mijn UWV.

Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.