Inkt en verf tekort door explosie in China

27 May, 2019
Categorie:
Economisch SchilderNieuws

Door een explosie van een pesticidenfabriek in in de stad Yancheng, vierhonderd kilometer boven Shanghai, zijn de werkzaamheden in het industrieterrein waar de fabriek zich bevond stilgelegd. Door deze stilstand van rond de 1000 industriële bedrijven is er nu een grondstofschaarste ontstaan voor sommige bedrijfstakken waaronder de verfindustrie.

De explosie in de chemische fabriek heeft tot bijna 80 doden geleid en daarnaast zijn er nog eens honderden mensen opgenomen met verwondingen. Door het ongeluk moest het hele industrieterrein ontruimd worden om het ongeval te kunnen onderzoeken en de veiligheid te kunnen verzekeren van de mensen die daar werken. De chinese overheid voert al een tijd campagne voor het beter nastreven van de veiligheidsmaatregelen van deze fabrieken. De ontplofte fabriek had in mei 2018 nog van de autoriteiten een waarschuwing gekregen omdat ze zich niet hielden aan de vastgestelde veiligheidsregels.

Omdat de werkzaamheden op het industrieterrein nu al een tijd stil liggen beginnen de consequenties voelbaar te worden voor de buitenwereld. De producten in de verfindustrie die nu de eerste vormen van schaarste beginnen te tonen zijn bepaalde pigmenten verf, uv-harders en conserveringsmiddelen voor watergedragen verf. Het is nog niet bekend wanneer de gesloten fabrieken weer kunnen gaan draaien en of deze explosie langetermijn gevolgen zullen hebben in de verfindustrie.

Beeld: Adobe

Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.