Geen eenmalige uitkering voor schilder-uitzendkrachten

8 April, 2021
Categorie:
Economisch SchilderNieuws

In de meest recente schilders-cao staat dat als je werkt als schilder een eenmalige uitkering zal krijgen. Dit is 2,35% over het loon dat in het jaar 2021 voor de 25e week is verdiend, het gaat alleen over de werkgever waar je nu nog bij werkt. Deze regeling geldt alleen nog voor schilders die onder het schilder-cao vallen.


Alsnog betaling

Omdat uitzendkrachten niet onder de schilders-cao vallen kunnen zij hier geen aanspraak op doen volgens de wet. Brancheorganisaties proberen deze regeling nu ook voor uitzendkrachten in de schilders-cao te verwerken. Veel van de uitzendbureaus en schilderondernemers kiezen ervoor om deze betaling alsnog te geven aan hun uitzendkrachten ook al is dat niet verplicht..


In cao verwerken

Dat uitzendkrachten geen recht hebben op deze regeling is in contrast met eerdere berichtgeving, hier werd ervan uit gegaan dat het ook voor hen gold. Dit willen de betrokken organisaties graag snel rechtzetten. Hiernaast is er ook nog wat onvrede bij enkele organisaties zoals de FNV, zij vinden de regeling nog te mager. 

Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.