Virtual Reality training werken met hoogwerkers

12 June, 2019
Categorie:
Innovatief SchilderNieuws

Als innovatieve oplossing voor het leren werken met hoogwerkers heeft Riwal, specialist op het gebied van hoogwerkers, een VR-simulator ingezet om de veiligheid en de efficiëntie te verbeteren. Door deze simulator te gebruiken kan er getraind worden in een controleerbare omgeving waardoor tijd en geld bespaard worden.

Bij deze simulator zijn er verschillende veel voorkomende scenario’s ingesteld die gebaseerd zijn op gebeurtenissen die kunnen voorkomen bij het werken in een hoogwerker. Deze bouwsector gerelateerde situaties zijn zo ingericht dat zowel voor beginners als gevorderden de simulator uitdagend is en als leermoment kan worden beschouwd. Bovendien bevat deze simulator een VR-bril en een bedieningspaneel met joysticks en schakelaars die eruitzien als die op de echte hoogwerkpanelen.

De simulator is een uitkomst voor het besparen van geld en beperkt de kans op schade van apparatuur en infrastructuur aanzienlijk. Daarnaast is dit een veilige manier van het leren werken met de hoogwerkers zonder veiligheidsrisico’s voor de gebruikers zelf. Ten slotte biedt de training voor ervaren operators de mogelijkheid om hun vaardigheden met de machines weer eens even op te frissen.

Beeld: Pexels

Onze socials
Vacatures, carrièreadvies & meer
SchilderVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.